Suomen Lammasyhdistys

Lammastalouden puolesta jo vuodesta 1918
Ladataan Tapahtumat

Tule oppimaan miten valita sopiva villalaatu käsityötarkoituksen mukaan ja kuinka käsitellä villa lampaasta valmiiseen työhön.
Kurssilla tutustaan hieman eri lammasrotuihin ja tarkastellaan lähemmin erilaisten villatyyppien ominaisuuksia. Käytännön osiossa opetellaan villan lajittelu, pesu ja käsittely käsitöiden raaka-aineeksi oli kyseessä huovutus, kehräys tai askartelu. Lopuksi opettelemme kehräämme lankaa värttinällä.

Villa on monikäyttöinen ja ekologinen materiaali. Kerinnän jälkeen villa erotellaan käyttötarkoituksen mukaisesti, jolloin mitään ei mene hukkaan. Likaista, lyhyttä ja huopunutta villaa voi käyttää kasvimaalla juurimattona. Laadukas käsityövilla jakautuu vielä pitkään kehrättävään kuituun ja lyhyempään huovutus ja askartelukuituun. Kaikelle villalle on paikkansa ja käsityön rikkautta edistää tunnistaa mihin mikin villa soveltuu. Lisäksi lampaissa on eroja, mikä tuo mielenkiintoa ja loputtomia mahdollisuuksia hyödyntää villaa rakennuseristeitä, kulutusta kestäviin sukkiin ja silkinhienoihin huiveihin. Vain mielikuvitus on rajana.
Shea Beasley:n SHEAPS’-lampolan kulmakiviä ovat eläinten eettinen pito ja laadukas ruokinta, mikä näkyy iloisina eläiminä ja laadukkaana villana.Voit lukea lisää osoitteessa https://www.facebook.com/sheaps.fi/

Paikka: Kurssikeskus Tarvo, Munkkiniemi, Ritokalliontie 26, 00330 Helsinki
Hinta: 90€ / henkilö/ (sis. alv. 24% ). Opiskelijat, työttömät -10%. Smartum kulttuurisetelit käy.
Hinta sisältää molempina päivinä kaiken tarvittavan kurssimateriaalin (kurssimaksuun sisältyy 100 g villaa) sekä kahvi /tee/ kotona leivottu nokkossämpylä vihanneksilla. Osallistujille lähetämme tarkemmat tiedot materiaaleista, tarvikkeista, ajo-ohje sekä lasku lähempänä kurssia.

Opettaja: Shea Beasley, ahvenanmaanlampaita kasvattava käsityöharrastaja
Ilmoittautumiset viimeistään 12.8 2019 ritu(at)sirina-design.fi
Ilmoita kurssin nimi, oma nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puh. numero

Lisää tietoa: www.sirina-design.fi

Tapahtuma Facebookissa >

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top