Kotimainen talja on eettinen valinta

Lampaan talja on aito luonnontuote ja lihantuotannon sivutuotteena ekologinen valinta. Lampaantaljan villa on luonnonkuitu, joka tuntuu heti lämpimältä. Talja on kylmällä ilmalla lämmin ja kuumalla viileä eikä hiosta.

Jokainen talja on yksilöllinen ja taljoja löytyy moneen eri käyttötarkoitukseen. Pienemmät ja kevyemmät karitsan taljat sopivat vauvojen vaunuihin ja rattaisiin sekä pulkkaan. Lattialle ja lemmikkien alustaksi kannattaa valita tukevampi talja, joka pysyy hyvin paikoillaan. Sisustustaljat voi valita pitkälti ulkonäön perusteella. Hoitotarkoituksiin kipeälle selälle tai pyörätuoliin erityisen sopivia ovat vesipesua kestävät pesutaljat.

Taljan käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Taljoja käytetään muun muassa hevosen satulan alla pehmusteena, terassilla tai kodassa istuinalustana sekä tuolien ja autonpenkkien lämmikkeenä.

Taljan hoito-ohje

  • Yleensä taljan hoidoksi riittää tuuletus ja pudistelu ulkoilmassa.
  • Taljan voi “pestä” pakkaslumessa. Talja jäähdytetään ennen lumipesua kastumisen estämiseksi.
  • Litistyneen suoravillaisen taljan voi kuohkeuttaa harjaamalla.
  • Taljaa ei saa kastella, sillä se kovettuu kastuttuaan. Kovettunutta taljaa voi yrittää pehmentää hieromalla ja rutistelemalla. Apuna voi käyttää myös huonekaluille tarkoitettua nahanhoitoainetta.
  • Poikkeuksena ns. pesutaljat, jotka kestävät vesipesua 30°C joko pesukoneen villaohjelmalla tai käsin. Pesuaineena villalle tarkoitettu mielellään nestemäinen pesuaine.

Klikkaa kuvat suuremmiksi