Valtakunnalliset lammaspäivät 29.-31.10.2024
Paikka: Scandic Aulanko, Aulangontie 93, Hämeenlinna
Ilmoittaudu 14.10.2024 mennessä täällä >
Ohjelma
29.10.2024 Suomen Lammasyhdistys ry:n syyskokous
12.00 LOUNAS (omakustanteinen, 35,20 €)
13.00 Kokouksen avaus, puheenjohtaja Janne Jokela
13.15 Lampaiden jalostusvaliokunnan ja jalostuslampolakonseptin esittely
13.30 Lampaat aurinkovoimapuistojen hoitajina – viranomaisvaatimukset, MMM
14.00 Lampaat aurinkovoimapuistojen hoitajina – energiayhtiön näkökulma, Ilmatar Energy
14.30 KAHVITAUKO, SLY tarjoaa kokouskahvit
15.00 Vuoden lammastilan 2024 palkitseminen ja lampaiden tuotosseurannan parhaat tilat 2023, kunniakirjojen jako
n. 15.30 Sääntömääräiset asiat, § 4
Hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä erovuorossa olevat
– puheenjohtaja sekä
– edustajat alueilta:
II: Uusimaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Etelä-Karjala
III: Etelä-Pohjanmaa, Österbotten, Keski-Suomi
n. 17.00 Kokouksen päätös
30.10.2024 Opintoretki klo 9.30-18.00
9.30 Hämeenlinnan rautatieasema
9.40 Scandic Aulanko
10.15 Pekkolan tila, Siri Taalas ja Jani Pekkola, Hauho. 160 uuhta, rotuina itäfriisiläinen maitolammas ja risteytyksiä. Koneurakointia. Nurmilajikkeiden testausta tilatasolla. Lampaanmaitotuotteita. pekkolantila.fi
12.30 LOUNAS, Tiirinkosken tila, Niina Toivonen ja Mikko Launo, Hämeenlinna. 60 uuhta, rotuina ruotsalainen turkislammas ja ahvenanmaanlammas. Lisäksi lihanautoja, kahvilatoimintaa ja suoramyyntiä. Paimenkoirat ja laumanvartijat. tiirinkoskentehdas.fi/maatila/
15.45 KAHVIT, Wetterhoff. Tutustuminen historiaan, toimintaan ja myymälään. Kädentaitokurssit. wetterhoff.fi
17.00 Laidunnusta Hämeen linnan valleilla, kierros linnan alueella, Kristiina Liinaharja, Vekkilän Museotila/Liinaharja Oy ja Auli Hirvonen, LumoTAITO -hanke.
18.00 Hotelli (ne, jotka eivät ole varanneet illallista, viedään hotellille).
Opintoretken osallistumismaksu 84 eur + alv 25,5 % sisältäen bussikuljetuksen, vierailukäynnit, lounaan, kahvin ja suojavaatteet.
18.30 LAMPURI-ILLALLINEN
Museoravintola Hämeen linna
Menu á 49 eur
– Pieni karitsatartar ja kuohkeaa kantarellikeittoa, L, G
– Yön yli haudutettua karitsanlapaa, paahdettua fileetä, Lopen perunaa sekä kastiketta haudutusliemestä ja ruskitetusta voista, L, G
– Jäätelöä, rapeaa tattaria, puolukkamarenkia ja hillottuja puolukoita G
31.10. klo 9.00-15.30
Eläinaines on pohja tuotannolle -seminaari
9.00 Seminaarin avaus
9.15 Eläinjalostuksen tulevaisuus, Pekka Uimari, Helsingin yliopisto
10.00 Lampaan ja vuohen geenivarat Kansallisessa geenivaraohjelmassa, Juha Kantanen, Luke
10.30 Kuulumisia CAP:n alkuperäisrotusopimusten toteutumisesta, Eero Pehkonen, maa- ja metsätalousministeriö
11.00 Rotujen kehitystilastojen esittely Kaie Ahlskog, ProAgria Etelä-Suomi
11.30 LOUNAS
12.20 Onnistuneet siemennykset – mallia Islannista, Eyjólfur Ingvi Bjarnason, Icelandic Agricultural Advisory Centre, esitys etänä englanniksi, tulkataan
13.00 Eläinten tuonti, Susanna Nuutinen, Putkisalon Kartano
13.30 Eläinaineksen taloudellinen vaikutus, Sini Sillanpää, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
14.30 KAHVIT
14.00 Risteytyksillä tuloksia, Peppi Laine, Mikkolan tila
15.00 Tulokset apuna jalostustyössä – NettiKatras vinkit, Milla Alanco-Ollqvist, ProAgria
15.30 Tilaisuus päättyy
Seminaarin hinta on 120 eur + alv 25,5 % sisältäen ohjelman mukaisen koulutuksen, koulutusmateriaalit ja kokoustarjoilut. Etäosallistumismahdollisuus järjestetään, hinta 80 eur + alv 25,5 %. Ilmoittautuneille lähetetään linkki sähköpostilla ennen seminaaria.