Suomen Lammasyhdistys

Lammastalouden puolesta jo vuodesta 1918
Ladataan Tapahtumat

Lampaiden kerintäkoulutus 4.- 5. toukokuuta 2019

Tervetuloa kerintäkoulutukseen Pirkanmaalla lauantaina 4.5.2019 klo 10–16 ja sunnuntaina 5.5.2019 klo 10–16! Tällä kursilla ei ole virallista kouluttajaa, kokeneemmat keritsijät opastavat. Kurssin järjestäjät tuovat kerintäkoneet, terät yms. ja kerittävät lampaat ovat tapahtumapaikan tilalta.

Kurssin osoite: Pentti Mäki-Laurila, Punkalaitumentie 517, 38250 Sastamala.
Kurssipaikka on n. 10 min Vammalan keskustasta Punkalaitumen suuntaan. Kun saavutaan tilalle, odotetaan opastusta parkkipaikalla ja vaihdetaan työvaatteisiin.

Kurssin alussa käydään läpi kerinnän teoriaa ja turvallisuutta niin lampaan kuin ihmisen näkökulmasta. Teorian jälkeen käytännön harjoitukset.

Vaatetus ja hygienia-asiat

On suositeltavaa, että edellisenä iltana käydään saunassa ja saavutaan koulutuspaikalle puhtaissa matkavaatteissa. Puhtaat työvaatteet otetaan mukaan! Työvaatteet jäävät tilalle koko kurssin ajaksi ja vasta koulutuksen jälkeen viedään kaikki tavarat kotiin. Käyttäkää housuja, jotka joustavat ja ovat mukavat. Kannattaa ottaa myös joku lämmin takki mukaan odotusajoiksi.

Jalkineina käytetään jotain muuta kuin kumisaappaita tai turvakenkiä. Esim. vanhat lenkkitossut, joita ei ole käytetty aiemmin lampolassa tai halvat muovikengät, jotka on helppo puhdistaa ja ovat mukavat jalassa.

Muut asiat

Voit ottaa omat eväät mukaan tai käydä Vammalassa syömässä, siellä on paljon erilaisia ruokapaikkoja. Ota tylsät teräsi mukaan, kurssin aikana saat teroituksen 8 €/pari, sis. ALV 24 %, ja säästät postimaksussa! Minulta voi ostaa kurssin aikana uusia teriä. Muita kerintätavaroita esim. housuja, mokkasiineja yms. voin tilata erikseen.

Itse myyn Horner Shearingin tuotteita samalla hinnalla kuin Horner, mutta joudun lisäämään ALV:in. Jos kiinnostusta tilaukseen on, voimme tehdä yhteistilauksen ja säästää postimaksussa. Yleensä Suomen posti on kalliimpi kuin postimaksut suoraan Englannista.

Kurssi maksaa 50 € sis. ALV 24 %. Lähetän laskun ennen kurssin alkua. Ilmoittautumiset mahdollisimman pian.

Terveisin Jan Suttle

Kysy lisää: Jan Suttle, Vuohelantie 34, 38250 Roismala, puh. 0500  820 243

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top