Syksyn Valtakunnalliset lammaspäivät järjestetään 8.-10.11.2022 Jämsän seudulla.
Paikkana Himos Hotelli, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä.
8.11. OPINTORETKI
12.10 Jämsän juna-asema
12.20 Himos Hotelli
12.35 Seppälän tila, Seppälä Mari ja Antti
13.50 Lounas, Patalahden Liikenneasema
15.00 Pirtin Kehräämö, Jämsän toimipiste. Toiminnan esittely, toimitusjohtaja Päivi Hämäläinen
Kahvit Kehräämöllä
16.45 Ala-Katteluksen tila, Laivanen Niina ja Markku
18.00 Hotelli ja tarvittaessa juna-asema
19.00 Lampureiden illanvietto ja iltapala rantasaunalla. Kutsujana Keski-Suomen Lampurit ry.
Ruokailu Ravintola Liiterissä hinta 25 eur/hlö. Saa maksaa paikanpäällä.
Opintoretken hinta 70 eur + alv 24 %.
9.11. LIHAKETJU TOIMIVAKSI ja TULEVAN OHJELMAKAUDEN MUUTOKSET -SEMINAARI,
paikkana Kokouskeskus Koulu
9.00 Seminaarin avaus ProAgria
Toimijana lammasketjussa puheenvuorot
9.10 Lampuri Eemeli Piesala, Piesalan tila, Petäjävesi
9.50 Lihatukku, tj. Arto Pajukko, Reinin Liha Oy
10.30 Kauppa, myyntipäällikkö Juha Nieminen, S-ryhmä
11.15 Lammaslaidun tutkimushankkeen esittely, Eeva Mustonen, ELTDK
11.45 Lounas
12.30 Katsaus tulevaan EU-tuki -ohjelmakauten, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
13.45 Kahvitauko
Edellinen aihe jatkuu
16.00 Koulutus päättyy
Koulutuksen hinta eur 110 + alv 24 %. Etäosallistuminen 80 eur + alv 24%.
19.30 LAMPURI-ILLALLINEN, Ravintola Liiteri. Hinta 45 eur.
Menu
Alkupalaksi: Cheddarsalaattia Jukolan juustolan cheddarjuustosta, sienisalaattia, savukala-perunasalaattia, riistacaesar salaattia, pikkelöityjä syysjuureksia, mustaherukkasilliä, suolakurkkuja sekä leipää ja levitettä.
Pääruuaksi: Vanha-Savelan tilan Highlanderhärkä-punajuuripaistosta, Seppälän maatilan ylikypsää karitsaa timjami-valkosipulikastikkeessa, kuminaperunaa, vuolukermassa haudutettua hapankaalia, paahdettua palsternakkaa, porkkanaa ja aurajuustoa.
Jälkiruuaksi: Omenastruudelia, vaniljakastiketta. Tummapaahtokahvia/teetä.
10.11. SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SYYSKOKOUS
9.00 Kokouksen avaus, puheenjohtaja Janne Jokela
9.15 Uuden ohjelmakauden maisematuet
10.00 Hyvät laidunnuskäytännöt, väitöskirjatutkija Aino Pietikäinen, Graze-Wel -tutkimushanke, Helsingin yliopisto
10.45 Lounas, omakustanteinen, hinta 17,50 €
11.30 Kokous jatkuu
Vuoden Lammastilan 2022 palkitseminen
Lampaiden tuotosseurannan parhaat tilat 2021, kunniakirjojen jako
12.00 Sääntömääräiset asiat, §4
Hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä erovuorossa ovat edustajat alueilta:
IV: Pohjois- ja Etelä-Savo, Pohjois-Karjala
V: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa
Kahvitauko n. klo 13.00, SLY tarjoaa kokouskahvit
ILMOITTAUTUMINEN 24.10. mennessä ProAgrian sivuilla >