Suomen Lammasyhdistys

Lammastalouden puolesta jo vuodesta 1918
Loading Events

Valtakunnalliset lammaspäivät kokoavat lammastuottajat yhteen. Opintoretkellä saadaan ideoita lampolarakentamiseen ja  lammasseminaarissa ideoidaan “Lammastilalle tuloja monipuolistamalla lammastoimintaa”. Lampuri-illallisella nautitaan paikallista karitsanlihaa ja tapahtuman päätteeksi on Suomen Lammasyhdistyksen syyskokous.
Ohje vuotakilpailuun tästä>

OHJELMA
Ohjelma avautuu pdf -muodossa tästä>

Tiistai 5.11. OPINTORETKI

12.00 Lähtö Park Hotel Tornio
12.30 Rantamaan tila, Rantamaa Keijo ja Satu
– 150 uuhen lampola. Rotuina ovat texel, suomenlammas ja finndorset sekä näiden kolmiroturisteytyksiä. Tilalle on rakennettu ensimmäinen kylmälampola 2016 ja toinen 3-seinäinen kylmälampola 2018. Tila on luomuun siirtymävaiheessa. Lihan suoramarkkinointia.
Maisemanhoitoa. Paimenkoiria.
LOUNAS Rantamaan tilalla, yhteistyössä Meän Liha Oy
14.45 Rantamaan tila, Lääkkö Erkki ja Ritva
– 170 suomenlammasuuhen lampola. Tilalla on lampaita useassa rakennuksessa, jotka on saneerattu vanhoista navetoista. Ruokinta kaukaloihin tai paalihäkkeihin. Tilan pellot ovat luomussa. Perinnebiotooppeja. Pitkäaikainen lampaan jalostaja.
16.10 KAHVI Keräsen tilalla
Jokirannan Lammastila, Keränen Esa ja Sirpa
– Tilalla kasvatetaan suomenlampaita, kainuunharmaita sekä ruotsalaisia turkislampaita. 200 uuhta kahdessa rakennuksessa. Paalihäkkiruokinta. Karitsointi syksyllä. Villatuotteiden valmistusta. Mökkivuokrausta.
18.10 Paluu hotellille

Keskiviikko 6.11. LAMMASTILALLE TULOJA MONIPUOLISTAMALLA -SEMINAARI

9.00 Seminaarin avaus, Johannes Vallivaara, ProAgria Lappi
9.15 Villan ja vuotien tie tuotteiksi ja markkinoille lammastilalta, Johanna Alamikkotervo, Vanhalan lammastila
11.00 Kotimaisen villan uusi tuleminen – ostajan kasvavat tarpeet, Anna Rauhansuu, Myssyfarmi
12.00 LOUNASTAUKO
12.45 Lihajalosteita markkinoille – case Meänliha, Satu Rantamaa, Rantamaan tila
13.30 Villaan liittyvien hankkeiden esittely, Sanna Vinblad, Lapin yliopisto ja Lapin AMK
13.50 Green Care -toiminnan mahdollisuudet, Reeta Sipola, Lapin AMK
14.15 KAHVITAUKO
14.50 Lammasvällyt ja muita tuotteita taljoista, Anu Pentti, Pajukannan tila
15.40 Muulle villalle hyötykäyttöä
16.15 Paimenlomatoiminta, Kasper Koskela, Metsähallitus
16.45 Vuotakilpailun tulokset ja palkintojen jako
17.00 Seminaarin päätös
19.30 LAMPURI-ILLALLINEN

Torstai 7.11. SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SYYSKOKOUS

9.00 Kokouksen avaus, puheenjohtaja Petri Leinonen
9.15 SLY:n toimintasuunnitelma 2020
– Ryhmätyö
10.15. Terveisiä sidosryhmiltä
– Uuden ohjelmakauden valmistelu, MTK
– Tuottajaorganisaatioiden kuulumiset
– Ruotsalaisen lammastalouden tilanne
LOUNAS
Elämystehdas Lappari, Ravintola Paja, (200 m kokouspaikasta, omakustanteinen)
12.30 Sääntömääräiset asiat, § 4
KOKOUSKAHVIT tarjoaa SLY
14.30 Valtakunnallisten lammaspäivien päätös

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 21.10.2019
Ilmoittaudu ProAgrian sivujen sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella >

Lämpimästi tervetuloa!

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top