Suomen Lammasyhdistys

Lammastalouden puolesta jo vuodesta 1918
Ladataan Tapahtumat

Syksyn Valtakunnalliset Lammaspäivät pidetään Oulussa 7.-9.11.2023. Ohjelmassa sidosryhmätapaaminen, opintoretki, seminaari, lampuri-illallinen ja Suomen Lammasyhdistyksen syyskokous.

Järjestäjät; ProAgria, Suomen Lammasyhdistys ja Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen-hanke.

VALTAKUNNALLISET LAMMASPÄIVÄT

Ohjelma pdf>
Ilmoittaudu täällä >

Paikka: Original Sokos Hotel Arina, Kauppakeskus Valkea, Pakkahuoneenkatu 16, 90100 Oulu
Puh. +358 8 3123 111 sokoshotels.fi/fi/oulu/sokos-hotel-arina

Tiistai 7.11.2023 Opintoretki

12.00 Lähtö Original Sokos Hotel Arina
12.05 Oulun rautatieasema
12.30 Pikkujämsän tila, Juho Pikkujämsä ja Tarja Juntto, Haukipudas. Tilalla on 110 suomenlammasta. Luomuviljelyä. Lampaat ovat kahdessa rakennuksessa. Lihan ja taljojen suoramyyntiä. Emolehmiä ja polttopuunmyyntiä Haukipilke -nimellä.

14.00 LOUNAS, Shell Ii

15.30 Kallion lammas, Hanna ja Kimmo Kallio,  Kuivaniemi. Tilalla on suomenlampaita ja risteytyksiä 220 kpl. Kaksi pihattoa, ruokinta käsin ja koneilla avustettuna. Lihan ja taljojen suoramyyntiä, paimenkoiraleirejä.

17.00 Kuivaniemen Tilaliha, Hyrynoja. Osk Kuivaniemen Tilaliha on pienteurastamo Kuivaniemen Hyryn kylässä. Perustettu 1997. Taurastamon yhteydessä on leikkaamo ja jalostustilat. Jalostaa leikatuista lihoista mm. säilykkeitä, kylmäsavuja ja makkaroita.

KAHVIT Kuivaniemen Tilalihalla.

19.15 Original Sokos Hotel Arina

Retken osallistumismaksu 75 eur + alv 24 % sisältäen bussikuljetuksen, vierailukäynnit, lounaan, kahvin ja suojavaatteet.

Keskiviikko 8.11.2023 Vastuullinen ja yhteistyöllä kehittyvä lammastuotanto -seminaari 

Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen -hankkeen päätösseminaari

9.00 Seminaarin avaus, Vesa Nuolioja, ProAgria Oulu
9.15 Miten vastuullisuus näkyy lammasketjussa, Sari Kurikka, Kurikan Lammastila, Anne Närhilä, Veljekset Rönkä Oy, Laura Ihanainen, Kesko

10.15 Vastuullisuuskartoitusten tuloksia, Sari Heltelä, ProAgria Etelä-Savo
10.45 Ketjun sisäinen viestintä, Niina Koivisto, agrologi-opiskelija JAMK
11.00 Lammastilan riskienhallinta ja varautuminen, Urpo Heikkinen, Lähitapiola

11.40 LOUNAS

12.40 Jaksaminen ja kriisitilanteen hallinta, Anne Mäenpää, Terapiapalvelu Kapsäkki
13.35 Matalan kynnyksen apua ja tukea, Tiina Kukkonen ja Urpo Heikkinen, Maaseudun tukihenkilöverkko
13.50 Liha-alan viestintä, Anniina Holopainen, Suomen Lammasosuuskunta
14.10 Lammasketju-hankkeen toiminnan tuloksia, Marianne Reinikka, JAMK

14.30 KAHVI ja Learning cafe: Materiaaleja lammasketjun kehittämiseksi
16.00 Seminaari päättyy

19.00 Lampuri-illallinen Ravintola Veranta, á 45 eur.
Menu: Maa-artisokkakeitto, Meri-Lapin Karitsan rosvopaisti, timjamikastike, paahdettuja juureksia, yrttiperunoita. Lakka cremebrule.

Seminaarin hinta 70 eur + alv 24 % sisältäen ohjelman mukaisen koulutuksen, koulutusmateriaalit ja kokoustarjoilut. Etäosallistumismahdollisuus järjestetään, hinta 40 eur + alv 24 %. Ilmoittautuneille lähetetään linkki sähköpostilla ennen seminaaria.

Torstai 9.11.2023 Suomen Lammasyhdistyksen syyskokous

9.00 Kokouksen avaus, puheenjohtaja Janne Jokela
9.15 Päivitetyn lammasstrategian esittely, MTK:n Lammasverkosto
10.00 Lihaketjuhankkeen materiaalipankin esittely, SLY
10.30 Vastuullisuus lammastilalla, lampuri Sirpa Tyrväinen ja lammastalouden erityisasiantuntija Sari Heltelä, ProAgria

11.30 Lounas (omakustanteinen, 24,50 €)

12.30 Kokous jatkuu
Vuoden lammastilan 2023 palkitseminen
Lampaiden tuotosseurannan parhaat tilat 2022, kunniakirjojen jako

  1. 13.00 Sääntömääräiset asiat, § 4
    Hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä erovuorossa ovat edustajat alueilta: I: Pirkanmaa, Satakunta, Varsnais-Suomi, Kanta-Häme, Etelä-Suomen ruotsinkielinen rannikko
    IV: Lappi
  2. 14.00 KAHVITAUKO, SLY tarjoaa kokouskahvit
  3. 15.00 Kokouksen päätös

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top