Sanna Lehtonen on lampuri Sillanpään lammastilalta Urjalasta ja kotikokki Lampurin keittiössä -blogin takana. Ennen lampurin uraa hän työskenteli it- ja teknologia-alalla. Elämänmuutoksen myötä hänestä on kuoriutunut kokkaava lampuri ja uuskäsityöläinen. ”Rakasta nykyistä elämääni, se on mielekästä ja palkitsevaa. Luovuus on päässyt pintaan ja saan tehdä kaikkea kivaa.” Sanna kertoo.

Lampaanlihaa on helppo valmistaa

Lampaanlihan mausta hän on pitänyt aina. ”Jo ennen lampuriksi ryhtymistä tilasin lähes aina lammasta ravintoloissa. En kokannut sitä itse, sillä pidin sitä vaikeana raaka-aineena.” Nykyään lammas on pääasiallinen raaka-aine Sillanpään lammastilan ruokapöydässä. ”Käsitykseni lampaanlihan kokkaamisen vaikeudesta muuttui täysin; sehän on helppo valmistaa!” Sanna naurahtaa.

”Kun aloimme myydä tuottamaamme karitsanlihaa, huomasin monella asiakkaalla olevan sama kuvitelma lampaanlihan valmistamisesta. Minulta kysyttiin usein jotain reseptejä mukaan.” It-taitojen ollessa hallussa, Sanna päätti tehdä jotain muuta reseptilippulappusten sijaan. Ajatus ruokablogista lähti muhimaan.

Lampurin Keittiö on reseptipankki

Lampurin Keittiössä –ruokablogin ideana on toimia reseptipankkina erilaisille lammasruoille. Reseptejä tulee useilta lammastiloilta ja mukaan kokkeja tulee matkanvarrella lisää. Lampaanliha on ymmärrettävästi tuttu raaka-aine lampureiden keittiöissä. Reseptejä Lampurin Keittiössä -blogiin ovat tähän mennessä kirjoittaneet Sillanpään Lammastilan lisäksi Tolvilan Kartano, Seikun Lammastila, Peurapellon lammas ja Alimmaisen tila.

Hyväksi testatut reseptit

”Olemme kotikokkeja, jotka tuntevat lampaanlihan läpikotaisin. Ideana on testata erilaisia reseptejä ja valikoida parhaat blogiin tarjolle muillekin”, Sanna valottaa. Lammas onkin muualla maailmassa erittäin käytetty liha ihan arkiruokana. Reseptejä siis löytyy englanninkielisinä paljon. Suomenkielisiä reseptejä oli tarjolla vähän. ”Etsin itsekin reseptejä netistä suomeksi, eikä kovin monta löytynyt. Halusin pistää talkoot pystyyn reseptipankin tekemiseksi. Perustin Lampurin Keittiössä-blogin noin kaksi vuotta sitten.” Nyt reseptejä on jo yli 50.

Lampurin Keittiössä blogi onkin saanut paljon kiitosta kotikokeilta. Se on auttanut tuomaan vaihtoehtoja ruokapöytiin.

Sannan terveiset Suomilammas lautaselle –lammasruokaviikolle

-Lammas on helppo valmistaa niin arkeen, kuin juhlaankin.

-Lammasta on tarjolla ympäri vuoden, vaihtelua arkiruokapöytään.