Tiedote 5.5.2021

Osk Ainutlaatuinen Ahvenanmaanlammas tuo markkinoille kotimaisen lankamalliston nimeltä
m y r s k y l u o d o n V I L L A

Rakkaus uhanalaiseen alkuperäisrotuun sai kuusi lammastilan emäntää aloittamaan yhteistyön, joka synnytti osuuskunnan Ainutlaatuinen Ahvenanmaanlammas. Osuuskunnan monimuotoiset lammaskatraat ovat noin 30% koko rodun määrästä. Lampuri-naiset ovat tehneet monta vuotta omilla tiloillaan työtä ahvenanmaanlampaiden, villan, lankojen, huovutuksen ja käsitöiden parissa. Yllättäen kasvanut ahvenanmaanlampaiden villoista valmistettujen lankojen kasvanut kysyntä herätti Hanna-Leenalle ajatuksen koota ystävälampurit yhteen.

Osuuskunnan intohimona on tuottaa yhdessä harvinaisen alkuperäisrodun villalankaa ja luoda kokonainen mallisto. Uudella tavalla tuotteistettu lanka on rouheaa ja sopii hyvin ominaisuuksiltaan myös islantilais- ja norjalaisneuleisiin. Uskomme, että ainoastaan yhteistyöllä saamme tämän pienen ja sympaattisen lammasrodun erityisen villan kuluttajien tietoisuuteen ja neulojien puikoille.

Myrskyluodon VILLA -lanka on valmistettu rakkaudella sinulle, joka arvostat eläinten hyvinvointia, eettistä ja kotimaista lankaa, jossa kaikki työvaiheet ovat yhtä arvokkaita ja jokaisen tekijän kädenjälki näkyy laadukkaassa lopputuotteessa. Villa lajitellaan tiloilla ennen kehräämölle lähettämistä. Huolellisen lajittelutyön ansiosta myrskyluodon VILLA -tuoteperheen lankoihin saadaan viisi upeaa luonnonväriä ja kymmenen värillistä lankaa. Lankamallisto esitellään kokonaisuudessaan VILLAruukki-tapahtumassa 12-13.6.2021 Leineperin ruukilla.

Ahvenanmaanlammas – saaristolainen syntyjään

Kauniit saaristolaislampaat ovat elävää merellistä kulttuuriperintöämme jo viikinkiajoista alkaen. Ne ovat vilkkaita kuin rantaan pärskähtelevä aallokko, sitkeitä kuin saarten katajat ja vaatimattomia kuin luodot, joitten kivikoissa ne ketterästi hypähtelevät.

Runsaan, usein kaksikerroksisen villansa ansiosta ahvenanmaanlampaat ovat selviytyneet saariston ankarissa ja vaihtelevissa säissä. Villa lämmittää ja eristää kosteutta. Saaristolaislampaitten villassa on ihastuttavan laaja sävykirjo. Siitä kehrätyt langat sopivat sinulle, joka arvostat harvinaisen alkuperäisrotumme erityisiä ominaisuuksia ja haluat vaalia aitoa kulttuuriperintöä.

Joko tunnet merituulen tuoksun?

Osk Ainutlaatuinen Ahvenanmaanlammas
Hanna-Leena Juhola, Ali-Unkin lammastila, osuuskunnan pj. ja villalankojen superosaaja
Saija Mattila, Kiireettä kasvanut ahvenanmaanlammas, sihteeri ja asiakirjojen laadintamestari
Satu Alajoki, Aholaidan lammastila, verkkokauppa-asiat ja villalaatujen erityisasiantuntija
Katja Sikka, Sikka Talu, rahastonhoitaja ja millintarkka tuotekehittäjä
Nina Toivonen, Tiirinkoski, markkinointi ja somespesialisti
Riitta Lumiluoto, Pohjolan Ahvenanmaanlammastila, villan ostosopimukset ja taiteellinen moniosaaja

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Hanna-Leena Juhola
044 3124 272 ali-unkin.tila@eurajokinetti.fi