OHJELMA

klo 9.30 Aamukahvit

klo 10.00 Villan ominaisuudet eri roduilla ja villa-arvostelu, Kaie Ahlskog, ProAgria Etelä-Suomi

klo 11.30 Lounas sekä tutustumista raakavillaan ja tilojen tuotteisiin, keskustelu

klo 12.30 Villan tie lampaasta tuotteiksi, lampureiden kokemuksia (kerintä, käyttölaatuluokitus, villan pesu), Finnsheep ry

klo 14.00 Päiväkahvi ja välipalat

klo 14.00 – 16.00 Villan käsittely ja arvostelu. Ota mukaan omia villanäytteitä – mahdollisuus arvosteluun ProAgrian asiantuntija Kaie Ahlskogin avulla.

Uusia tekniikoita villan jatkojalostukseen.

Mukana Kehräämö Mustalammas ja huovuttaja Piritta Mäkinen sekä Isokummun lammastila ja Lukumiehen lammastila, joilla mukana tuotteitaan esittelyä varten.

Klo 14 on mahdollisuus jatkaa myös Mäntsälän Kansalaisopiston järjestämillä maksullisilla työpajoilla (kuivapaja, märkäpaja) klo 18 asti. Tässä linkki kansalaisopiston työpajaan. Käsityöläisillä mahdollisuus tutustua villakurssilla mukana olevien lampureiden villoihin ja luoda lampurikontakteja.

Ota mukaan omia villanäytteitä – mahdollisuus arvosteluun. Jos haluat markkinoida omia villatuotteitasi, esittely on mahdollista.

Villapäivässä on mahdollisuus ostaa uunituoreen Villaviuhkan, joka on tuotettu lampurin työkaluksi arvioida suomenlampaidensa villaa eri käyttötarkoituksiin.

Osallistumismaksu 25 € (+ alv) sisältää seminaarin materiaalit ja kahvitarjoilun. Lounas omalla kustannuksella.

Ilmoittautuminen viimeistään 26.1. alla Proagrian sivulla sähköisellä kaavakkeella >.

Lisätietoja: Kaie Ahlskog, 0400 731811 kaie.ahlskog@proagria.fi

ProAgria Etelä -Suomi ja Finnsheep ry järjestävät Lihasulan Säätiön avustuksella suomenlampaan villasta seminaarin ja työpajan Mäntsälän Kansalaisopistossa.

Tapahtuman ajankohta: 01.02.2019 09:30 – 18:00

Lähiosoite: Mäntsälän kansalaisopisto, Vanha Porvoontie 19

Postinumero ja -toimipaikka: Mäntsälä

Hinta: 25 euroa + alv 24 %