Korona-aika on lisännyt käsillä tekemistä, mutta neulomisinnostus yhdistettynä brexitin jumittamiin laivakontteihin on heikentänyt ulkomaisten lankojen saatavuutta. Moni harkitseekin ulkomaisten lankojen vaihtamista kotimaisiin, mutta ei tiedä, mistä aloittaisi. Tähän tarpeeseen vastaa helmikuussa perustettu Suomalainen villa -verkkosivusto, joka kokoaa villan tuottajat, myyjät ja ostajat.

Suomalainen villa -sivusto syntyi kahden ystävyksen – tekstiiliartesaanin ja käsityöharrastajan – rakkaudesta suomalaiseen villaan ja halusta nostaa suomalaisen villan arvostusta ja kysyntää.

– Huomasimme, että villatietous ja -myynti on hajanaista ja halusimme tehdä asialle jotain. Perustimme sivuston ja somekanavat, joiden tavoitteena on koota ja levittää villatietoutta, yhdistää villalankojen tuottajat, myyjät ja ostajat sekä innostaa käyttämään kotimaisia lankoja, Anni Laitinen taustoittaa.

Suomalaisten lampaiden villa on eettinen ja ekologinen, lähellä tuotettu materiaali, joka sopii monenlaiseen tarkoitukseen ja tuo paljon työtä Suomeen. Silti yli puolet raakavillasta jää hyödyntämättä.

– Tätä hävikkiä haluamme pienentää villatietoisuutta kasvattamalla ja uusia käyttötapoja esittelemällä, Jenni Vanhanen sanoo.

Jo ensimmäiset kuukaudet ovat osoittaneet, että villa-alan vaikuttajamedialle on tarvetta. Esimerkiksi Suomalaisen villan Facebook-sivu on tavoittanut lähes 80 000 ihmistä, ja livelähetyksiä on katsottu jo yli 10 000 kertaa.

– Saamme päivittäin kiitoksia työstämme ja iloisia tarinoita suomalaisten villalankojen löytämisestä. Yhteistyöehdotuksia on tullut kymmeniä, Anni Laitinen kertoo.

Lisätiedot:
Jenni Vanhanen, p. 040 744 1723
Anni Laitinen, p. 040 594 5014

https://www.suomalainenvilla.fi/
info@suomalainenvilla.fi